Voortgangsbericht van 27 augustus 2021

Beste hondeneigenaren, hondenliefhebbers en andere betrokkenen,

Wat vond ik het fijn om te horen dat de BOA’s voorlopig geen boetes uitdelen in park de Blauwe Bergen als je daar je hond los laat lopen.

Nu is het tijd om alle mensen die de petitie hebben ondertekend te laten weten wat er allemaal in één maand tijd is gebeurd en hoe we verder gaan.

Aanleiding van de petitie

Op de facebookpagina van gemeente Wageningen stond het onderstaande bericht. Veel mensen reageerden hierop verbaasd, boos en verdrietig.

Voor mij was dit bericht, de reacties van alle mensen op facebook en in de krant aanleiding om een petitie te starten.

Facebookbericht gemeente Wageningen op 29 juli 2021

Petitie: Maak park De Blauwe Bergen weer hondenlosloopgebied

De petitie werd massaal getekend. Op het moment dat ik dit bericht schrijf, hebben 485 hondenliefhebbers gereageerd. Dat is echt heel veel. Dank daarvoor.

Al gauw werd ik benaderd door journalisten van De Gelderlander en RTV Rijnstreek. Voor Stad Wageningen kwam de journalist speciaal naar park De Blauwe Bergen waar hij Ryan Gevers en mij interviewde. Voor een goede foto had Ryan nog meer hondenliefhebbers opgetrommeld. Ik werd ook benaderd door een bestuurslid van Bewonersvereniging Noord-West, die de petitie steunt met het drukken van flyers; die zien er prachtig uit. Verder vertelde een groep hondeneigenaren uit het Centrum van Wageningen dat ook zij geen plek meer hebben om hun hond los te laten lopen.

De gemeente hield zich nog even stil (het was vakantietijd), maar twee raadsleden lieten weten dat ze achter ons staan.

Brief naar de burgemeester, portefeuillehouder Handhaving

De petitie sluit op 6 november, en dat duurt nog een paar maanden. Daarom vond ik het belangrijk om vóór die tijd actie te ondernemen. Op zaterdag 14 augustus stuurde ik een brief naar Floor Vermeulen, onze nieuwe burgemeester, portefeuille Handhaving. De maandag erop kreeg een hondeneigenaar van één van de medewerkers van de gemeente een sms-bericht dat er nog geen bekeuringen zouden worden uitgedeeld.

In verband met vakantie kwam een officiële reactie op mijn brief aan de burgemeester pas later. Maar de reactie was er. Op de facebookpagina van gemeente Wageningen lazen we op 24 augustus allemaal het volgende bericht.

Facebookbericht gemeente Wageningen op 24 augustus 2021

Dit bericht heb ik gedeeld op de nieuwe Facebookpagina “Hondenvrienden Wageningen”, zodat meer mensen op de hoogte waren.

Hoe we verder gaan

De petitie sluit 6 november. Tot die tijd kunnen hondenliefhebbers, hondeneigenaren en betrokken nog steeds hun stem laten gelden. We blijven flyers uitdelen en mensen oproepen om te tekenen, want hoe meer mensen ons steunen, hoe sterker we staan.

Als je hebt getekend, vergeet dan niet om je ondertekening te bevestigen via de mail die je daarna ontvangt. Weet je niet zeker of je het goed hebt gedaan, vul de petitie dan opnieuw in, want als je al getekend hebt, krijg je dat te zien.

Laat weten wat je belangrijk vindt

Reageer op dit bericht en…

  • laat mij weten wat je belangrijk vindt voor je hond en voor jezelf;
  • laat mij weten waaróm een losloopgebied voor jou en je hond belangrijk is;
  • laat mij weten waar een losloopgebied aan moet voldoend;
  • laat mij weten…

Reageer hieronder met een (openbare) reactie, of stuur een mail naar nicolepluim@hotmail.com. Ik verzamel alle informatie voor onze gesprekken met gemeente Wageningen.

Tot ziens in park De Blauwe Bergen!

Hartelijke groeten van

Nicole Pluim

2 gedachtes over “Voortgangsbericht van 27 augustus 2021

  1. Ryan Gevers

    Het is belangrijk voor actieve honden dat zij hun energie kwijt kunnen. Park De Blauwe Bergen is daar heel geschikt voor. Het biedt een groot grasveld om over te kunnen rennen, water om in te kunnen zwemmen, struiken om in te struinen en wandelpaden rondom. Voor elk wat wils. Hondeneigenaren ontmoeten elkaar en wisselen ervaringen uit. Kom er al jaren heel graag met mijn honden!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s