Aan de gemeenteraad van Wageningen

Van Nicole Pluim (petitionaris), Ryan Gevers en Leila Dodds

Datum overleg: 25 oktober 2021

Op 20 september hebben wij een petitie aangeboden aan de Raad, die inmiddels is ondertekend door 582 personen. De titel van deze petitie is: Maak park De Blauwe Bergen weer hondenlosloopgebied. Begin van dit jaar is ook een petitie opgesteld voor het centrum van Wageningen (Torckpark en Wallenpad) en besproken met het hoofd BOA. Deze petitie is ondertekend door 57 mensen. Wij werken nu samen als ‘Hondenvrienden Wageningen’.  

Bij de petitie zit een verslag waarin wij de reacties van burgers hebben verzameld; ze waren erg ontstemd en verontwaardigd, omdat de gemeente het loslopen van honden in de Blauwe Bergen, maar ook in het Torckpark en het Wallenpad niet meer wilde gedogen en wilde gaan beboeten. Waarbij in het centrum reeds sinds eind 2020 beboet werd zonder voorwaarschuwing. Daarnaast gaf men aan sowieso niet tevreden te zijn met de hondenvoorzieningen in de Gemeente Wageningen, vooral omdat de vier hondenveldjes klein, vies en ranzig zijn.

De klachten zijn duidelijk en daarom zijn wij als hondenvrienden toe aan duurzame oplossingen.

Oplossingen voor de korte termijn:

  1. Gelukkig kon de Gemeente het gedoogbeleid in de Blauwe Bergen blijven toestaan. Nu willen we heel graag met de Gemeente in overleg om dit zo te houden.
  2. We hopen dat het gedoogbeleid voor zowel het Wallenpad als het Torckpark kan worden hersteld, waarbij we voor het Torckpark denken aan een restrictie[1].

Oplossingen voor de langere termijn:

  1. Uit de reacties van burgers waren veel klachten over de vier (!) kleine hondenterreinen. Daarom stellen wij voor om ook daar op korte termijn opruimplicht in te stellen. Dat zou goed kunnen als de veldjes worden ‘opgepimpt’.
  2. Als hondenvrienden stellen we voor om een werkgroep op te richten die zich buigt over het hondenbeleid en de hondenvoorzieningen in onze mooie stad Wageningen.

[1] De restrictie kan inhouden dat er tijdens de winterperiode van 1 oktober tot 1 april geen aanlijnplicht is en dat tijdens de zomerperiode van 1 april tot 1 oktober er geen aanlijnplicht is tussen 06.00 en 12.00 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s